English | Magyar
Letölthető földrengés mintapéldák
 • Minőségpolitika

  A minőségi munkavégzés a CEOS KFT. szakmai hírnevének egyik legfontosabb tényezője, egyben jövőbeni eredményességének is alapfeltétele.

  A szakmai tevékenység egyenletes magas színvonalának biztosítása, a kiegyensúlyozottság és a megbízhatóság megvalósítása a vezetés feladata és felelőssége. Ezen cél elérése érdekében a vezetés elkötelezett a minőségirányítási rendszer hatékony működtetése és folyamatos fejlesztése iránt.

  A vezetés elvei:
  - A Társaság minden tevékenysége arra irányuljon, hogy megfeleljen az ügyfelek elvárásainak, érdekeinek elkötelezett képviseletét lássa el.
  - Az ügyfelek megelégedettségének érdekében a szakmai színvonalat, a határidők és a szerződésben foglalt egyéb követelmények betartását elsődlegesnek tekintjük.
  - Megbízott vállalkozóinktól elvárjuk, hogy tartsák fontosnak a minőség iránti elkötelezettségünket és így vegyenek részt a tervezési tevékenységben.

  CEOS KFT. célja, hogy szakmai hírnevével és megbízható működésével ismert és elismert tervezői alkotó műhelyként tartsák számon.

  A minőségpolitika egységesen és teljes körűen érvényes az említett fő tevékenységekre. A mindennapi munkafolyamatokban érvényesülnie kell az előírt szempontoknak a vevők egyre növekvő igényeinek, elvárásainak teljesítése érdekében.

 • Általános statikai tervezés

  Referenciáink

  Tervezőirodánk a speciális feladatok mellett magas színvonalon végzi hagyományos szerkezetek tervezését, legyen szó egyszerű családi házról, irodaépületről, középületről, hagyományos ipari csarnokról vagy akár technológiai szerkezetről. Törekszünk arra, hogy a megrendelőinket tartószerkezeti vonalon teljeskörűen kiszolgáljuk, sőt építész kapcsolataink révén generál-tervezési feladatok ellátását is vállaljuk. Gyorsan és hatékonyan valósítjuk meg munkáinkat, legyen szó acél, fa vagy vasbeton szerkezetekről, monolit vagy előregyártott szerkezetek tervezéséről. Cégünk flexibilis: széles körű kapcsolataink révén tervezői és szerkesztői kapacitásunkat könnyen tudjuk növelni, így a nagy volumenű feladatok vagy a speciális szaktudást igénylő munkák megoldása sem okoz problémát.

  Kapcsolódó oldalak
 • EUROCODE-alapú tervezés

  Referenciáink

  Hazánk az Európai Unióhoz való csatlakozással elkötelezte magát az egységes európai értékek mellett. Az Eurocode szabványsorozat is egy ilyen érték, amely lassan kiszorítja a korábbi nemzeti szabványokat. Az átállás nem egyszerű, ugyanakkor ez a közös európai "nyelv" segít minket bekapcsolódni a kontinens mérnöki vérkeringésébe és hozzájárul a modern méretezés-elmélet meghonosodásához. Fiatal statikusaink elkötelezett hívei ezen közös nyelvnek és igyekeznek naprakész segítséget nyújtani az új szabvány útvesztőiben.

  Európai kapcsolatrendszerünket és az Eurocode által támogatott innovatív szemléletet használva megpróbálunk a tartószerkezeti kérdésekben értékes, naprakész válaszokat adni a kor kihívásaira.

  Kapcsolódó oldalak
 • Földrengésbiztos tervezés

  Referenciáink

  Földrengések nem csak a hírekben szerepelnek, naponta többször fordulnak elő különböző intenzitással szerte a világban, és mindennapi életünk részét képezik Európában, sőt Magyarországon is. Jól felkészült, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező mérnökeink és szakértőink felelőssége, hogy az európai szabályozásnak megfelelően biztonságossá tegyék épületeinket, hídjainkat, mérnöki létesítményeinket a földrengésekkel szemben. A tervezés során olyan innovatív megoldásokat alkalmazunk, melyek megrendelőink számára — jelen piaci körülmények között fokozott — versenyelőnyt jelentenek a konkurenciával szemben.

  Szolgáltatásunkkal nem csak új épületek tervezésében tudunk segíteni, de megoldással szolgálunk meglévő épületek utólagos megerősítésében is.

  Kapcsolódó oldalak
 • Tervezési támogatás

  Referenciáink

  Jelenünk és jövőnk nagy feladata az erőforrásokkal való hatékony gazdálkodás, melyben az építőmérnököknek is nagy szerepük, felelősségük van; hiszen nem mindegy, mennyi anyagból, milyen technológiával és mennyi idő alatt valósítható meg egy beruházás. Szívesen vállaljuk mindennemű szerkezet optimálását, gazdaságossági elemzését, statikai felülvizsgálatát, legyen szó acél-, vasbeton-, fa-, alumínium szerkezetről, vagy akár alapozásról. Szakértő partnereink támogatásával képesek vagyunk összetett feladatok megoldására, valamint kísérlettel vagy numerikus szimulációval támogatott tervezés elvégzésére is.

  Szívesen látjuk partnereink között a segítségre szoruló szerkezettervező kollégákat, építészeket, kivitelezőket, gyártókat és beruházókat egyaránt.

  Kapcsolódó oldalak
 • Tervellenőrzés

  Referenciáink

  Csapatunk készen áll az építőipari kivitelezési tevékenységről szóló 191/2009. (IX.15.) Korm. rendelet (korábban: 290/2007. (X.31.)) - szerinti tervellenőri tevékenység elvégzésére, valamint vállaljuk építési műtárgyak (pl. hidak) statikai ellenőrzését, illetve tartószerkezeti és gazdaságossági felülvizsgálatát is. Tudásunk legjavát vetjük be, hogy észrevételeinkkel és tanácsainkkal partneri módon segítsük a beruházói és a tervezői oldalt egyaránt. Elkötelezett hívei vagyunk az építőipari minőség emelésének és az optimális anyagfelhasználás révén igyekszünk véges erőforrásaink helyes felhasználására sarkallni környezetünket.

  Kapcsolódó oldalak
 • VEM analízis

  Referenciáink

  Mérnöki világunkban a legfontosabb feladat, hogy lépést tartsunk az építészeti igények változatosságával, a különleges anyagok vagy az egyre bonyolultabb szerkezeti megoldások alkalmazásával, ezért elengedhetetlen a fejlett végeselemes számítási eljárások alkalmazása. Mérnökeink széles körű tapasztalattal rendelkeznek, így bármilyen szerkezeti problémával megbírkóznak az építőipar területén, legyen szó szerkezetek csomóponti analíziséről, kísérletek, építési folyamatok numerikus szimulációjáról vagy speciális szakterületek egyedi feladatainak megoldásáról, úgy mint aszfalt modellezés, korróziós problémák vizsgálata vagy elmozdulás vezérelt analízis végrehajtása. Szakértőink kiemelkedő tapasztalattal rendelkeznek a virtuális kísérletek terén, így a legfejlettebb szoftverek alkalmazásával követni tudjuk az anyagok képlékeny viselkedését, a geometria nemlineáris változását, akár az idő függvényében gyorsan változó teherre is (mint például a földrengés).

  Kapcsolódó oldalak
 • Vékonyfalú szerkezetek

  Referenciáink

  Mérnökeink több éves könnyűszerkezetes tervezésben való jártasságuknak köszönhetően megbízhatóan terveznek vékonyfalú szelvényekből kisebb csarnokokat, családi házakat, tetőszerkezeteket, ugyanakkor speciális igényekre is képesek megoldást nyújtani. Szoros kapcsolatban állunk Magyarország egyik legnagyobb vékonyfalú szerkezeteket gyártó vállalatával, melynek több éve kiemelt tervezői vagyunk. Tágabb értelemben a vékonyfalú szerkezetek közé soroljuk a merevítetlen és merevített lemezes fémszerkezeteket is (pl. gerinclemezes hídtartók, szekrénytartók, cső- vagy héjszerkezetek, stb.), mely területen vállaljuk akár szabványos, akár speciális vizsgálatok - stabilitási problémák nemlineáris végeselemes analízise, virtuális kísérleti szimuláció - végrehajtását is. Szakértőink révén napi kapcsolatban vagyunk a BME Hidak és Szerkezetek Tanszék vezető kutatóival, a téma elismert szakértőivel.

  Kapcsolódó oldalak
 • Hidak

  Referenciáink

  A mérnökök számára mindig is a hidak építése jelentette a legnagyobb kihívást. Szakértő partnereink számos híd - így több Duna-híd - szakértői/társtervezői/független ellenőrzési vizsgálatában részt vettek. Speciális kérdések megoldásában is hatékony és magas szintű segítséget tudunk nyújtani, pl: földrengésvizsgálat, gyalogos dinamikai vizsgálat, szerkezeti részletek tervezése, építési folyamat szimulációja, merevített lemezek stabilitásvizsgálata, nemlineáris szimulációja, fáradás- és ridegtörési vizsgálatok, stb.

  Kapcsolódó oldalak
 • Alumínium szerkezetek

  Referenciáink

  Az alumínium szerkezetek - legyen szó magasépítési vagy hídszerkezetről, állandó vagy ideiglenes szerkezetről - és azok tervezésének sajátosságai felkészült mérnökeink számára nem okozhatnak gondot. Keretek, állványzatok, dongaívek, gyalogos vagy közúti hidak, stb. tervezése mellett vállaljuk alumínium szerkezetek állapotfelmérését, felülvizsgálatát éppúgy, mint tervezési-kivitelezési szaktanácsadást, konzultációt. Szakértő partnereink többéves tapasztalattal rendelkeznek az alumínium szerkezetek terén, valamint kapcsolatban állunk a téma elismert szakértőivel és kiterjedt ismereteink vannak az Eurocode 9 szabvány terén is.

  Kapcsolódó oldalak
 • BIM, CAD / CAM rendszerek

  Referenciáink

  Korunk egyik nagy kihívása, hogy a rendelkezésünkre álló idővel minél hatékonyabban tudjunk gazdálkodni. Sajnos manapság az ellenőrzésre és a szakági tervegyeztetésekre rendkívül kevés idő jut. A probléma hatékony kezelése érdekében határozott lépéseket teszünk a BIM (Building Information Modelling) rendszerek minél szélesebb-körű bevezetésére, valamint előnyben részesítjük a konstrukciós CAD/CAM rendszerek használatát. Ezen programok segítségével felépítjük a szerkezet térbeli modelljét, majd ebből a modellből nyerjük az információt a vázlattervezéstől kezdve, a numerikus modellezésen keresztül egészen a gyártmánytervezésig, így biztosítva hibamentességet, növelve a termelékenységet és a hatékonyságot a tervezőasztalon és a megvalósítás során egyaránt.

  Kapcsolódó oldalak