English | Magyar
Letölthető földrengés mintapéldák
 • Oldalak
 • 1
 • Headline Picture

  Oroszországi Kulturális Minisztérium csarnokrészének lefedése

  Megbízó: IGN Zrt.

  Helyszín: Moszkva — 2011-04-01 - 2011-04-01

  Kategória: Szerkezettervezés

  [Galéria megtekintése]

  OKM_1 OKM_2 OKM_4

  A Megrendelő az Oroszországi Kulturális Minisztérium/Múzeum csarnokrészének lefedését tűzte ki célul. A megrendelés különböző alternatívák kidolgozását foglalta magában koncepció szintjén, amely főleg a külső megjelenést célozta meg.

  1. esetben a tető nyíló része a kupola tetején található és prizma formában a kupola két oldala irányában, annak íve mentén mozdul el. Ennek mértéke változtatható, de megközelítőleg a felület 50%-ban eredményez nyithatóságot. Benapozás tekintetében mivel a nyitás felülről történik minden napszakban lesz „árnyékos" (teljes árnyék az átlátszó burkolat miatt nem lesz) és napos felület.

  2. esetben a tetőszerkezet „negyedelése" esetén a főbejárat felöli oldalon lévő 2 negyed kupolarész vízszintes irányban „hátrafelé" a kupola fix bevilágító felülete felé csúsztatható. Ebben az esetben is a felület 50% nyitható, de fokozott igény esetén elképzelhető a szerkezet több rétegben történő egymásra csúszása és növelhető a szabad nyitott felület mértéke. Kedvező tájolás esetén (erről nem kaptunk adatot) akár teljesen benapozott közösségi tér is elképzelhető, minimális árnyékolással.  Galéria

  OKM_1 OKM_2 OKM_3 OKM_4