English | Magyar
Letölthető földrengés mintapéldák
 • Oldalak
 • 1
 • Headline Picture

  BRBF - kihajlásbiztos merevítő

  Megbízó: Star Seismic Europe

  Helyszín: európai szabványkörnyezet — 2010-11-01 - 2010-11-01

  Kategória: Földrengés

  [Galéria megtekintése]

  BRB keret Hiszterézis Wildcat

  Európa szerte kulcsfontosságú szerepet kap a földrengési méretezés olyan országokban is, ahol eddig ezzel a teherrel nem számoltak a napi tervezésben.

  Mintapéldánkban kimutattuk, hogy igen jelentős megtakarítások érhetők el a BRB rendszer betervezésével. A CEOS Kft. arra buzdítja a beruházókat, építész és statikus kollégákat egyaránt, hogy kérjenek felvilágosítást a BRB rendszerről, amely a XXI. század egyik leghatékonyabb megoldása a földrengés-biztos épületek tervezésében!

  Partnerünk, a Star Seismic Europe megbízásából mintapéldán keresztül elemeztük a kihajlásbiztos (BRB) merevítők betervezésével elérhető megtakarítások volumenét központos merevítőrendszerrel (CBF) összehasonlítva középmagas acélvázas épületek esetén. A 3 és 7 szintes keretek vizsgálata során kiderült, hogy a központos merevítéshez képest kevesebb szerkezeti acél, egyszerűbb csomóponti kialakítások, és jelentősen kisebb alaptest méretek tartoznak a BRB merevítéssel tervezett épületekhez. Ez a direkt megtakarítás akár a 12 %-ot is elérheti a teljes építési költségre vonatkoztatva. A rendszer másik vitathatatlan előnye, hogy földrengés esetén csupán a merevítő cseréjével az épület újra földrengésbiztossá válik, hiszen a tervezési folyamatban a többi tartószerkezeti elem nincs képlékenyen tervezve. Ez az indirekt megtakarítások oldalán jelentkezik. Bár a mintapélda acél keretvázas épületekre készült, a BRB merevítők hatékonyan alkalmazhatók vasbeton vázas szerkezetekkel együtt is!

  Tervezéssel kapcsolatos kérdésekben készséggel állunk rendelkezésre levélben, vagy telefonon!

  A mintapélda, és további információ található a termékekről a http://www.starseismic.eu/ webcímen.  Galéria

  BRB keret Épület BRB-vel Hiszterézis Wildcat