English | Magyar
Letölthető földrengés mintapéldák
 • Oldalak
 • 1
 • Headline Picture

  Korszerű Építészet – Korszerű Szerkezet, azaz KEKSZ címmel első ízben került megrendezésre az építész szakmai nap a FUGA Budapesti Építészeti Központban 2012. május 16-án. A rendezvényen mintegy 60 szakember vett részt, építész és statikus körülbelül fele-fele arányban. A közzétehető előadások anyagai a konferencia honlapján már megtekinthetők.

  Az előadásokból olyan tartószerkezeti technológiákkal ismerkedhettek meg a résztvevők, amelyek lehetőséget nyújtanak a korszerű építészeti igények kielégítésére; nagy fesztávok kialakítására, plasztikus formák képzésére, gazdaságos, környezetkímélő épületekre. Igazi meglepetést nem okozott, de ismét szembesültünk vele, hogy az építőiparban a „korszerű” technológiák valójában évezredesek. Ami változik, az a felhasznált anyagok, a számítási technológiák, gyártástechnológiák és természetesen az építészeti igények. A szervezők célkitűzésének megfelelően az előadásokon olyan ITT és MOST elérhető szerkezeti technológiákkal ismerkedhettek meg a résztvevők, melyeket a napi munkájuk során is tudnak hasznosítani.

  A szakmai napot olyan szakmabeli cégek és szakemberek hívták életre, akik fölismerték, hogy a jó építészethez alapvetően fontos az építészek és a statikusok közötti sokkal szorosabb együttműködés, párbeszéd. A rendezvény záróelőadásán ismertetett Polónyi féle oktatási modell sikere is lényegében a statikusok és építészek összevont képzésén alapul.

  A pozitív visszajelzések alapján a szervezők tervezik, hogy a szakmai napot továbbfejlesztett tartalommal a későbbiekben megismétlik és esetleg vidéki nagyvárosokba is elviszik.  Galéria

  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 14 15 16